Hvad er paradentose?

Paradentose, eller parodontose, er en tandsygdom, som skyldes bakteriebelægninger på tænderne. Sygdommen starter med tandkødsbetændelse, der efterfølgende breder sig til knoglen, som tænderne sidder fast i.

Hvordan undgåes paradentose?

Patienter med paradentose oplever sjældent symptomer før, at problemet er alvorligt. De første symptomer er blødning fra tandkøbet, men i mere alvorlige tilfælde bliver tænderne løse eller flytter sig. For at undgå paradentose er grundig mundhygiejne afgørende, og her kan du selv gøre en stor del af arbejdet for at passe på din mund – men det er også vigtigt, med jævne mellemrum, at du får kontrolleret tandkødslommerne og får fjernet bakteriebelægninger og tandsten hos tandlægen.

Rygning kan forværre selv en mild grad af paradentose.

 

Behandling af paradentose

Der er forskellige former for paradentosebehandlinger, som afhænger af alvorsgraden. (UDDYB FRA TANDLÆGE) Hos dinTANDLÆGE får paradentosepatienter altid en grundig instruering i god mundhygiejne, og derudover får patienterne også lavet en ”dybderensning” af tandkødslommerne. For nogle paradentosepatienter vil det dog være nødvendigt at supplere behandlingen med medicin eller en paradentose-operation.

Det vigtigste ved paradentosebehandling er et tæt samarbejde mellem dig og din tandlæge – hvor vi i fælleskab laver en plan for den fremtidige behandling, så vi sikrer dig det bedste, vedvarende resultat.

Andre behandlinger

FInd nærmeste klinik

Har du bruge for en tandbehandling kan vi hjælpe dig. Find nærmeste dinTANDLÆGE her.

Læs mere

Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se priserne på de faste ydelser. 

Læs mere

Spørg os

dinTANDLÆGE kan svare på næsten alle spørgsmål om dine tænder. Send os gerne et spørgsmål.

Læs mere