Projekt BÆREDYGTIG TANDKLINIK

Bæredygtighed er vigtigere end nogensinde. Ikke blot for tænderne, men også for miljøet. Derfor er tandklinikkerne i dinTANDLÆGE en del af Projekt Bæredygtig Tandklinik.

Brug af ressourcer

Tandklinikker er ikke virksomheder med et stort forbrug af ressourcer. Dog bruges der en del energi på bl.a. rengøring og sterilisation af instrumenterne. Det sker af hensyn til patienternes og de ansattes sikkerhed. Af samme årsag produceres der dagligt større mængder affald fra behandlingerne. Noget skal af hygiejnemæssige grunde bortskaffes på en speciel måde, men der er stadig en hel del, som kan genbruges eller komposteres.

 

Biobaserede produkter

I øjeblikket er der stor fokus på at udskifte produkter i plast med miljøvenlige alternativer, der er biobaserede. Biobaserede produkter er typisk fremstillet af sukkerrør, planterester fra majsproduktion eller bambus.
På den baggrund satses vi især på: 

  • Mindsket brug af strøm, vand og varme
  • Anvendelse af bionedbrydelige produkter, hvor dette er muligt
  • Brug af miljøvenlige rengøringsmidler og -metoder

Projektet er igangsat af dinTANDLÆGE, der er en sammenslutning af uafhængige og privatejede tandklinikker. dinTANDLÆGE omfatter 42 klinikker fordelt over hele Danmark.

Vi har valgt en målrettet tilgang til bæredygtighedsproblematikken. Med Projekt Bæredygtig Tandklinik reducerer vi ressourcespild. Samtidig bruger vi, sammen med de andre klinikker i dinTANDLÆGE, vores fælles styrke til at lægge pres på leverandørerne for at få flere bæredygtige produkter frem på markedet. Vi håber på den samme positive udvikling, som vi har set på markedet for økologiske dagligvarer.
 

FInd din klinik

dinTANDLÆGE har medlemsklinikker over hele landet. Find nærmeste dinTANDLÆGE her.

Læs mere

Behandlinger

Vi tilbyder alle former for tandbehandlinger hos dinTANDLÆGE.

Læs mere

Spørg os

dinTANDLÆGE kan svare på næsten alle spørgsmål om dine tænder. Send os gerne et spørgsmål.

Læs mere